Poseer Categorieën

Portret:

Een portret is een afbeelding van een persoon waarbij het gezicht belangrijk is. Bij een complexer portret probeert de fotograaf ook de persoonlijkheid van de persoon in de foto af te beelden.

Fashion:

Bij fashion foto’s gaat het vooral om de kleding die de persoon draagt en de sfeer. Fashion vereist een bepaalde manier van poseren en er mogen geen storende elementen op de foto zichtbaar zijn. Je kunt natuurlijk wel een bepaalde sfeer creëren waardoor de persoon in de omgeving past.

Badmode:

Hier wordt het model gefotografeerd in zwemkleding. Lingerie: Hier wordt het model gefotografeerd in lingerie.

Glamour:

(varieert van gekleed t/m naakt waarbij tepels en/of schaamstreek zichtbaar zijn) Glamour foto’s zijn een verhaal apart omdat er veel verschillende definities gebruikt worden. Bij glamour foto’s is de uitstraling van de persoon belangrijk en de kleding in mindere mate. Een avondjurk met avond make-up kan al als glamour opgevat worden, denk dan bijvoorbeeld aan foto’s van Marilyn Monroe. Met wat minder kleding, bijvoorbeeld lingerie of badmode, kom je terecht in de wereld van de Panorama en FHM. Met nog minder kleding, naakt, kom je terecht bij bladen als Playboy of Penthouse. Het is dus verstandig van tevoren te overleggen wat de bedoeling is.

Bedekt Topless:

(gedeeltelijk naakt waarbij de tepels niet zichtbaar zijn) Hier gaat het model met (gedeeltelijk) ontbloot bovenlichaam op de foto en wordt voor een deel bedekt, dit kunnen lichaamsdelen zijn, een doek of iets dergelijks.. Topless: (gedeeltelijk naakt waarbij de tepels zichtbaar zijn) Hier gaat het model met (gedeeltelijk) ontbloot bovenlichaam op de foto.

Bedekt Naakt:

(naakt waarbij tepels en/of schaamstreek niet zichtbaar zijn) Het model poseert naakt en wordt voor een deel bedekt, dit kunnen lichaamsdelen zijn, een doek of iets dergelijks.

Onherkenbaar Naakt:

(naakt waarbij tepels en/of schaamstreek zichtbaar kunnen zijn) Dit zijn opnames waarbij het gezicht van het model niet of onherkenbaar in beeld is. Ook duidelijke kenmerken op het lichaam waaraan het model te herkennen is worden onherkenbaar gemaakt.

Artistiek Naakt:

(naakt waarbij tepels en/of schaamstreek zichtbaar zijn) Naaktfoto’s waarbij het gaat om een naakt dat artistiek gefotografeerd wordt, het heeft niet de glamourachtige stijl die bij glamour hoort maar gaat wat meer richting kunst. Artistiek naakt zijn over het algemeen genomen toch wel foto’s waar je niet echt “opgewonden van raakt” als je hier naar kijkt en zijn dus gewoon minder “sexy” dan glamour. Je moet hierbij denken aan foto’s die meer kunstzinnig bedoeld zijn dan iets anders. Vaak is het gezicht van het model onherkenbaar in beeld.

Erotisch Naakt:

(naakt waarbij tepels en/of schaamstreek zichtbaar zijn) Erotische foto’s gaan een stap verder dan glamour. Nu worden intieme delen van het lichaam duidelijker in beeld gebracht met de bedoeling de kijker te prikkelen. Vaak zijn erotisch getinte foto’s toch deels gekleed om de foto’s spannender te maken.